lek. Łukasz Szmuksta Specjalista chorób oczu

lek. Łukasz Szmuksta

Specjalizacje:

operacje zaćmy, zabiegi okuloplastyczne

Umów wizytę

W 2002 roku ukończyłem Wydział Lekarski Collegium Medicum UJ w Krakowie. Po odbyciu stażu podyplomowego w Szpitalu Bonifratrów w Krakowie rozpocząłem praktykę jako młodszy, a następnie starszy asystent w wieloprofilowym Klinicznym Oddziale Okulistycznym 5 Wojskowego Szpitala Klinicznego w Krakowie, gdzie pod okiem wszechstronnych i doświadczonych specjalistów z zakresu okuloplastyki, chirurgii zaćmy, jaskry, witrektomii, urazów oka i aparatu ochronnego oka zdobywałem swoją wiedzę.

 

Po zakończeniu stażu specjalizacyjnego zdecydowałem się na otwarcie własnego gabinetu w Tarnowie.

Mam 13-letnie doświadczenie zawodowe zarówno w leczeniu zachowawczym jak i chirurgii okulistycznej dotyczącej operacji zaćmy, zaopatrywania urazów gałki ocznej i aparatu ochronnego oka, zabiegów przeciwjaskrowych, laserowych i innych. Specjalizuję się w zabiegach zaćmy, w tym również w zabiegach zaćmy powikłanej oraz zabiegach okuloplastycznych w tym operacjach podwinięcia, odwinięcia, opadania powiek, zabiegach usunięcia skrzydlika oraz różnego typu guzków.

Wykonałem kilkaset zabiegów okuloplastycznych.

Stale doskonalę też swoje umiejętności biorąc udział w licznych krajowych i zagranicznych szkoleniach i sympozjach głównie w zakresie chirurgii okulistycznej m. in.:
European School for Advanced Studies in Ophtalmology at University of Malta- Orbital, Lacrimal & Ophtalmic Plastic Surgery, European Society of Ophtalmic Plastic and Reconstructive Surgery (ESOPRS) – Barcelona, Munich International Symposium on Ophtalmic Plastic and Reconstructive Surgery – Monachium.

W swojej pracy kieruję się zasadami, które wpoili mi moi obecni oraz poprzedni nauczyciele sztuki chirurgicznej jak: indywidualne podejście do pacjenta, poszukiwanie nowych rozwiązań, stałe doskonalenie się i traktowanie zawodu z pasją.

Moją pasją poza chirurgią oczu jest sport, szczególnie kolarstwo i jazda na nartach. Lubię również gotować, szczególnie cenię sobie kuchnię śródziemnomorską.


Mapa strony Polityka Prywatności Cookies
Powrót do góry